пʼятницю, 13 жовтня 2017 р.


     10 жовтня в нашому навчальному закладі відбулася творча зустріч з учасниками Благодійного мистецького проекту НЕПЕРЕМОЖНІ.
Зустріч проходила в дружній, творчій атмосфері. Свої вірші нам подарували відома поетеса, Тетяна Яровицина - співорганізатор проекту НЕПЕРЕМОЖНІ, Народного мистецько-історичного фестивалю " Українські Передзвони", Міжнародного проекту-конкурсу "Тарас Шевченко єднає народи", яка на сьогодні є автором двох поетичних збірок та Ігор Р. - учасник бойових дій в Афганістані, поет, письменник, автор трилогії "Афганські спогади".
      Затамувавши подих, слухали присутні в залі авторські пісні Вячеслав Куприенко, учасника бойових дій в Афганістані, кавалера двох бойових орденів, відомого автора-виконавця, поета та письменника, керівника Благодійного мистецького проекту НЕПЕРЕМОЖНІ, активного волонтера, який особисто дав понад 200 концертів у зоні бойових дій.









Ігор Рубцов:

"З великим бажанням головні дієві особи проекту "Непереможні" 10 жовтня відвідали медичне училище невеличкого і мальовничого містечка Новгород-Сіверський на Чернігівщині. З основного, про що варто повідати - непідробний інтерес молодих слухачів.



Інтерес, який і в Києві відчуєш не скрізь. І це - місто, яке знаходиться у двох десятках кілометрів від "нуля" - кордону з країною, звідки на нашу територію "імпортують" весь арсенал смерті. А до 2014 року й донині постачалася підступна ідеологічна отрута, замаскована і замішана на брехливому бульйоні "адін народ - адна історія".
А наші "горобчики" сиділи тихо, хоч їх трошки "підвантажили" суворою громадянською лірикою, та я вперше почав знімати не глядацьку залу загальним планом, а окремі обличчя. Уважні, серйозні, чутливі до болю і до іронії (а її у виступі Слави завжди по вінця). 








Ще один з учасників творчої зустрічі, учень першого курсу Артем Єременко - з подарунком для НЕПЕРЕМОЖНИХ - піснею "В той день, коли закінчиться війна...". Як зізнався В'ячеслав Купрієнко, у цьому віці він не наважився би вийти на сцену. І, повірте, оплески юнакові було чути по всій старовинній будівлі навчального закладу.





        Мені трошки відлягло від серця після того, як в одному з київських вишів такі ж самі студенти на вечері поезії більш віддавалися творчості не наших авторів, а деяких класиків держави, що скомпроментувала себе перед цивілізованим світом і справа не в тому, що з агресією талант перестав бути талантом, а в тому, що славити поетів, які встигли прославити окупацію Криму з подальшим перетворенням його на кримчатку і злочинне вторгненя на Сході, щонайменше аморально. Непереможним дякували за невимушений урок патріотизму, а непереможні виїхали додому з глибоченною вдячністю за гостинність і виявлену глибочезну увагу. 





Тетяна Яровицина

27-й концерт НЕПЕРЕМОЖНИХ виявився найвіддаленішим з усіх попередніх, попри те вельми результативним. Наш світ поширшав. Ми втомлені неблизькою дорогою, але щасливі! Дякуємо невгамовно добрій душі Olena Kolenchenko, що одного разу з’явилася у нас на "Українських Передзвонах"!)))



ДОРОГА НА ПІВНІЧ
...Поволі в'їжджаємо в осінь.
За спинами літо.
Назустріч іде Жовтокоса -
промінням зігріта,
осяяна, вмита дощами,
з морозним рум'янцем!
...А клени вітаються з нами
не так, як уранці.
Меткі придорожні адепти,
забувши минуле,
вигукують: "Осене, де ти?!
Ми перші прочули!"
...Штовхаються думи правдиві
в жовтнево-магічній,
знелюднено-велеречивій
дорозі на північ:
- До наших земель доблукала
цариця бездомна!
- Що ж, велич-краса нам цікава.
- Проте... докордонна.

© Тетяна Яровицина



Ми дуже вдячні за ці неповторні хвилини спілкування і за те світло, яке ці люди запалили у наших серцях. Знаковим є те, що ця зустріч відбулася саме напередодні Дня захисника України, і кожен студент, ми сподіваємося, залишив у своїй душі частинку цієї невичерпної енергії, а також осмислення важливості тих подій, що зараз відбуваються в нашій країні.

Немає коментарів:

Дописати коментар