Цікаві факти про мандарини

У Стародавньому Китаї мандарини вважалися символом щастя, багатства і довголіття. Є припущення, що сама назва «мандарин», в перекладі з китайської мови, означає «багатий»

Мандаринове дерево є вічнозеленим.


Плоди дозрівають довго – від 6 до 8 місяців. В середньому, з одного дерева збирається близько 600 плодів, але є і довгожителі-рекордсмени, на яких виростає до 5 000 плодів.


Вчені довели, що аромат цих фруктів допомагає зняти стрес, поліпшує настрій, бадьорить і надихає.


Мандарини допомагають печінці розщеплювати токсини і захищають її, в тому числі від ожиріння. Також вони знижують рівень шкідливого холестерину в крові.


Відтінок стиглого плоду залежить від сорту і варіюється від жовто-оранжевого до темно-оранжевого.


Багато мандарин, що продаються в магазинах, хоч і виглядають звично, насправді є гібридами з іншими цитрусовими. Наприклад, танжерини або клементини.


Мандарин, схрещений з апельсином, називається тангора. У тангори яскраво-помаранчева м’якоть, приплюснута форма і солодкий смак.


Гібрид мандарина і лимона носить назву цитрандарин і відрізняється кислуватим смаком.


На повне дозрівання плодів йде від 6 до 8 місяців в залежності від сорту і умов, в яких росте дерево.


В мандаринах не міститься нітратів. Це пов’язано з тим, що в плодах багато лимонної кислоти, яка, завдяки своїм властивостям, нейтралізує їх шкідливий вплив.


Мандарин — сама холодістійка з усіх цитрусових культур.


Мандаринове масло використовують як антицелюлітний засіб.


Мандарини є сильним алергеном, тому їх не варто вживати тим, хто страждає на алергію на цитрусові. Особливо це стосується дітей.


Незважаючи на популярність мандаринів у всьому світі, знайти у продажу мандариновий сік практично неможливо. Це пояснюється тим, що при термічній обробці він втрачає всі свої корисні властивості.


У світовому виробництві цитрусових-мандарин займає друге місце, після апельсина.

Немає коментарів:
Дописати коментар